Vad du behöver veta inför din första helikopterflygning

Är du redo att kasta dig ut i en helt ny upplevelse, en upplevelse som kommer att ge dig vind i håret, en känsla av frihet och en utsikt du aldrig kommer att glömma? Då är det dags att flyga helikopter för första gången. Men innan du klättrar ombord och sätter på dig huvudskyddet finns det några saker du bör veta för att göra din första helikopterflygning till en positiv upplevelse. Här går vi igenom allt du behöver tänka på inför din första flygtur.

Första flygningen – vad kan du förvänta dig?

Din första flygning i en helikopter kommer sannolikt att vara annorlunda från allt du tidigare upplevt. Från det ögonblick du lyfter från marken till dess du är tillbaka på solid mark, kommer du märka av en helt ny sorts rörelse och du kommer kunna se landskapet från en synvinkel du aldrig tidigare haft chansen att uppleva. Men den första flygturen kan också vara lite nervkittlande. Du kanske känner dig lite nervös och spänd på vad som komma skall, men var inte orolig – det är helt normalt.

Säkerhetsinstruktioner

Innan flygturen börjar kommer du att få säkerhetsinstruktioner. Det är mycket viktigt att uppmärksamt följa dessa instruktioner eftersom de handlar om din säkerhet i luften. Du kommer få reda på dina rättigheter och ansvar som passagerare, och vilka försiktighetsåtgärder du bör tänka på under flygningen.

Flygkläder och tillbehör

Att veta vad man ska ha på sig och vilken utrustning man ska ta med sig är en viktig del av förberedelserna för en helikoptertur. Klä dig efter väder och klimat, men långärmat och långbyxor rekommenderas oavsett för att skydda mot vind och sol. Glöm inte heller högkvalitativa solglasögon och kanske en hatt eller keps för extra skydd.

Under flygningen

Under flygningen är det viktigt att du sitter stilla och att du inte gör några plötsliga rörelser som kan störa piloten. Kom ihåg att det alltid är pilotens arbete och ansvar att hantera helikoptern på bästa sätt för att garantera din och andra passagerares säkerhet.

Landning

När helikoptern är redo att landa, är det viktigt att du sitter fastspänd och vet hur du ska agera när du når marken. Fortsätt att sitta tills piloten ger dig klartecken att du kan stiga ur helikoptern.

Håller höjden

Helikopterflygning kan orsaka höjdsjuka hos vissa personer, speciellt om det är din första gång. Symtom inkluderar yrsel, illamående, trötthet och huvudvärk. Om du upplever något av dessa symtom ska du informera din pilot omedelbart.

Åter till livet på marken

När helikoptern landat och du har stigit ur, kan du känna dig lite vimmelkantig. Detta är normalt och går över efter ett tag. Ta en stund att vänja dig vid att vara på fast mark innan du fortsätter med din dag.Att flyga helikopter för första gången är en fantastisk upplevelse. Det är en extraordinär känsla att sväva ovanför marken och se världen underifrån. Vi hoppas att den här guiden har gett dig all den information du behöver för att göra din första flygning till en framgång. Så, oavsett om du bara vill prova på något nytt, eller om du drömmer om att bli helikopterpilot, gör dig redo för en upplevelse du sent kommer att glömma!

Lämna en kommentar