10 spännande helikopterturer att inte missa

Har du någonsin önskat att du kunde se din favoritstad, vilda natur eller historiska platser från en helt ny vinkel? Helikopterturer erbjuder detta och mycket mer. De kan vara spännande, andlösa, avkopplande eller kraftfyllda – allt beror på scenariot och din personliga stil. Om du någonsin har fantiserat om att se världen från ovan, här är tio av de absolut mest spännande helikopterturerna att inte missa.

Helikoptertur över Grand Canyon, USA

Är du redo att se ett av de mest ikoniska naturlandskapen i världen från ovan? En helikoptertur över Grand Canyon kommer garanterat att ta andan ur dig. Helikopterflygningar över detta område låter dig se Colorado River, Painted Desert och andra fantastiska vyer.

Majestätiska Niagara Falls, Kanada

Aldrig tidigare kommer du ha sett vattenfall som du gör från ovan under en helikoptertur över Niagara Falls. Det är en av de mest spännande och minnesvärda upplevelserna man kan ha, särskilt om man har tur nog att uppleva en regnbåg över fallen.

Helikoptertur över Manhattan, USA

Få en fantastisk utsikt över New Yorks skyline, inklusive ikoniska byggnader som Empire State Building och Frihetsgudinnan, med en helikoptertur över Manhattan. Det är en riktig adrenalinkick att se ”Big Apple” från ovan.

Great Barrier Reef, Australien

Världens största korallrev förtjänar verkligen att ses från ovan. Med över 3000 enskilda revsystem och hundratals tropiska öar att beundra, är en helikoptertur över Great Barrier Reef ett måste för varje äventyrare.

Panoramavy över Rio de Janeiro, Brasilien

Flyg över Rio de Janeiro och njut av spektakulära vyer över denna pulserande stad, dess stränder och det berömda berget “Cristo Redentor”. Det är verkligen en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Vandrarens dröm i Himalaya, Nepal

För de riktiga äventyrarna är en helikoptertur över Himalaya en absolut höjdpunkt. Se Mount Everest, världens högsta berg, och de omgivande topparna i all sin majestät.

Afrikansk safari från luften i Serengeti, Tanzania

Om du är intresserad av vilda djur, en helikoptertur över Serengeti kan vara den perfekta aktiviteten för dig. Flyg över savannerna och titta på lejonen, elefanterna, girafferna och många andra vilda djur i deras naturliga miljö.

Vulkaner och vattenfall från ovan på Island

Island erbjuder storslagna naturvyer som lavaområden, varma källor, gejsrar och mäktiga vattenfall. En helikoptertur över detta land av eld och is är verkligen en fantastisk upplevelse.

Fransk riviera med panoramavy, Frankrike

Upplev glamour och lyx på Franska rivieran från ovan. Med en helikopterrundtur kan du se städer som Nice, Cannes och även det lilla men rika Monaco. Det är den bästa sättet att uppskatta den fantastiska kustlinjen och det glittrande Medelhavet.

Antarktis – isbergens rike

Den mest avlägsna av alla dessa turer, men troligen också den mest minnesvärda. Flyg över det öde och kalla landskapet i Antarktis och beundra isbergen, glaciärerna och det fantastiska djurliv som gör denna kontinent så speciell.

Oavsett var du vill åka, en helikoptertur är ett spännande sätt att uppleva din destination. Oavsett om du njuter av en stads vy eller det vilda djurlivet, kommer du säkert att ha en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

Lämna en kommentar